MEMORIAL DEL ANTIC CEMENTIRI

bolvir 14 i 15 (316)

 

El Memorial va ser creat al nou cementiri amb l’objectiu de conservar el record i honorar els veïns i famílies que durant segles han utilitzat el cementiri vell, ja buidat i reconvertit en un parc urbà al centre del poble. Tant és així que el monument utilitza làpides i creus que eren al vell cementiri formant un quadre que ocupa l’interior d’un fosat que simula els antics monuments funeraris megalítics. D’aquesta manera el visitant arriba a l’espai de record després de recórrer un corredor que el convida a mantenir silenci i respecte per, finalment, arribar davant els noms i les dates que van omplir les tombes del cementiri antic. El disseny de l’espai és dels arquitectes Jordi Puig i Alexandre Puig.

El Memorial es va inaugurar el mes de maig de 2017 en el marc de la festa de Sant Isidre. L’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, va presidir tant els actes d’estrena del nou parc l’entorn de l’església de Santa Cecília com de la inauguració del monument funerari.

Amb motiu de la inauguració del Memorial  del Cementiri , i aprofitant tenir la màxima repercussió possible a nivell internacional, Bolvir ha volgut optar a la candidatura de millor Monument 2017 de la revista AdiósCultural. El passat 3 de Juliol, el jurat d’aquest concurs va fer-nos saber que havíem estat seleccionats entre d’altres, com finalistes, sent el guanyador per decisió popular. És una bona notícia doncs es reconeix, no només el gran projecte de  l’Equip Tècnic de l’Ajuntament, sinó que a més li dóna al poble, un caràcter important de Patrimoni ben conservat. No va ser fins al passat 26 de Novembre que Roser Caselles i Boix,  Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Bolvir, va rebre a Madrid el segon premi que reconeix el Memorial del Cementiri de Bolvir, com a Millor Monument dins la seva categoria.

bolvir 14 i 15 (312)

bolvir 14 i 15 (317)

SONY DSC