El municipi

IMG_6210

 

Bolvir és un petit poble del Pirineu Català  emmarcat per una postal privilegiada de la Vall Ceretana. Indret català amb història i excel·lència cultural, que recull monuments per visitar idealment conservats i bells.

El territori es distribueix en dues parts clarament diferenciades pel seu relleu geogràfic: la plana del sud és Talltorta i el mateix Bolvir, al nord, força més accidentat.
El terme municipal té una extensió de 10,61 i el poble està a 1.145 m. d’altitud.

Des de l’Església de Santa Cecília que permet descobrir el Romànic en tota la seva essència, amb el seu retaule gòtic del S.XV, fins a la tímida Capella de la Mare de Déu de l’Esperança, un lloc cristià que inspira pau i sobrietat.

La modesta joia de Sant Climent de Talltorta, una església revestida amb pintures murals del S.XVIII que ornamenta la totalitat d’aquest temple i ens trasllada a l’època de l’art barroc més rural. Un exemple únic de l’època més punyent que va viure aquestes terres ceretanes, i una descoberta declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

El Castellot; el bressol de Bolvir, els orígens de la Cerdanya, la història de Catalunya. Un jaciment arqueològic d’assentament antic, que mostra i confirma la rellevància  mil·lenària d’aquest paratge, viscut i gaudit per visitants a la llarg dels anys. El Ibers, els Romans, els Medievals, visqueren les seva muralla, les seves fogueres, el seu caliu. Anníbal, el gran cabdill cartaginès que jurà odi etern als romans i que travessà aquestes terres gèlides amb un exèrcit d’elefants guerrers, entre d’altres personatges de terres exòtiques i llunyanes, feren d’aquest lloc inhòspit un poblat de prestigi i el futur dels bolvirencs i dels seus  benvinguts forasters.

Tots aquest monuments amb ànima, envoltats de camps verds i cel blau que custodia zones naturals com el Camí de l’aigua, i la Vall de la Font on gaudir amb família i amics d’una bellesa pirinenca extrema.

Gaudir de totes les estacions de l’any a Bolvir, és gaudir de natura, de salut, de tranquil·litat  i de celebracions locals i festives. Totes i cadascuna d’elles amb la finalitat de fer poble, de cuidar la nostra gent, dels d’aquí i dels nouvinguts.

 

I es que Bolvir rep cada any visitants de tot arreu, que donen al poble un gran valor afegit, que omplen de diversitat cultural els seus carrers, i que fa que sigui un lloc de petits racons on viure grans experiències!

Si voleu saber més coses de Bolvir, no dubteu en venir a visitar-nos.. Us esperem!!!